Woonbeton: robuust en levendig

  • Levendig door de manier van aanbrengen

  • Heerlijke warmtegeleider voor vloerverwarming

  • Naadloos, dus makkelijk schoon te maken en te houden

  • Inclusief egaliseren voor het beste resultaat

  • Voor 16:00 aangevraagd = binnen 2 werkdagen een prijs

Waarom kiezen voor een woonbeton vloer?

Woonbeton vloeren zijn strak, maar toch levendig. We appliqueren ze tegen de randen aan, waardoor vocht en vuil geen kans krijgen. We onderscheiden twee soorten woonbeton vloeren: PUUR! Concrete en PUUR! Topcement. Ons unieke Concrete product is krasvast, dus ideaal bij (grote) huisdieren. We kunnen dit materiaal ook op de wanden aanbrengen waardoor de badkamer een naadloos geheel wordt. Topcement is een product wat zich vooral kenmerkt door het robuuste karakter en de aardse tinten. Een heel ander woonbeton product, met een heel andere uitstraling. Beide producten hebben een kenmerkend smeerpatroon, ieder op hun eigen unieke manier.

Topcement vloer
(beton ciré)

Concrete vloer
(microcement)

Voor welke ruimtes is woonbeton geschikt?

De eigenschappen van de twee woonbeton vloeren zijn erg verschillend. PUUR! Concrete kan bijvoorbeeld in vrijwel iedere ruimte geappliqueerd worden door het waterafstotende en ijzersterke materiaal. PUUR! Topcement bestaat uit beton ciré, waardoor deze minder geschikt is voor de natte ruimtes. Beide vloeren kunnen goed met vloerverwarming.

Topcement: sfeervol & robuust uiterlijk

Topcement bestaat uit heel fijn beton. Dankzij de manier van aanbrengen is de vloer naadloos, maar we raden aan om vloeistoffen zo snel mogelijk te verwijderen om het anders in de vloer kan gaan trekken. Daarom is een Topcement vloer minder geschikt voor in een badkamer of keuken dan het alternatief PUUR! Concrete. Qua uitstraling is de vloer juist weer warmer en sfeervoller. Extra fijn voor woonkamers!

Concrete: te gebruiken in iedere woonruimte

Het product wordt met de hand uitgesmeerd en krijgt daardoor een uniek patroon. Doordat Concrete extreem hard is, is het geschikt voor intensief gebruik. We kunnen dit materiaal ook op de wanden aanbrengen voor een naadloos geheel. Daarnaast is Concrete ook ideaal voor bijvoorbeeld:

  • Badkamer wanden
  • De schouw van een open haard
  • De keuken
  • Een druk huishouden met kleine kinderen en huisdieren door de hardheid
  • Een wellness

Zo onderhoud jij jouw woonbeton vloer

Woonbeton vloeren zijn in de basis onderhoudsarm. Je houdt de vloeren het beste door regelmatig te stofzuigen en dweilen. Heb je geknoeid? Bij Topcement is het verstandig de vloeistof direct te verwijderen. Bij Concrete kunnen vlekken niet in de vloer trekken.

Schuursponsen en (agressieve) reinigingsmiddelen kun je daarom beter links laten staan. Hiermee loop je het risico de toplaag te beschadigen. Sommige reinigingsmiddelen laten een vettig laagje achter op de vloer, wat de vloer een heel dof effect geeft.

Daarnaast raden we je altijd aan om de meubels te voorzien van viltjes om de vloer extra te beschermen.

Veelgestelde vragen over woonbeton vloeren

Het product bestaat uit eigenschappen waardoor een Concrete vloer stroef genoeg is voor in de badkamer.

Zowel Topcement als Concrete heeft een dikte van 6-8 mm.

Voor beide vloeren hebben we 5 dagen nodig.

Ja, onze woonbeton vloeren gaan zeer goed met vloerverwarming.

Ja, we kunnen ook vloerverwarming leggen. Geef dit aan bij jouw showroombezoek of offerte aanvraag.

Benieuwd naar de kosten?

De precieze prijs van een vloer is afhankelijk van meerdere factoren: het aantal vierkante meters, type woonbeton, staffelkortingen, sleuven van een vloerverwarming, enzovoort. Voor de beste schatting plan je eerst een showroombezoek in om wensen en bijzonderheden te bespreken. Wil je toch een schatting? Vraag dan online een prijsindicatie op.