Algemene vragen

Ja, we kunnen ook vloerverwarming leggen. Geef dit aan bij jouw showroombezoek of offerte aanvraag.

Ja, je kunt onze diverse vloeren goed combineren. We kunnen ze naadloos in elkaar over laten lopen, ook wanneer je de gietvloer of woonbeton vloer met een PVC vloer combineert (PVC stalen zijn alleen te bekijken in onze showroom bij PUUR! Woninginrichting).

Nee, wij kunnen alleen het beste resultaat garanderen als wij de ondervloer zelf egaliseren en voorbereiden.

Veelgestelde vragen over gietvloeren

In sommige gevallen kan een gietvloer inderdaad over een bestaande vloer gelegd worden. Het voordeel is dat het je tijd scheelt, want dan hoef je geen vloer te verwijderen. Wel hangt het van het type vloer af en wat de staat van de vloer is. De ondervloer dient namelijk egaal, watervast en goed vast te liggen.

Wil je een gietvloer over een bestaande vloer heen leggen? Vraag ons dan eerst om advies en geef aan wat voor een vloer je nu hebt liggen. Dit doe je het beste via ons contactformulier of in een offerteaanvraag. Alleen dan kunnen wij het beste resultaat garanderen.

Nee, een gietvloer is niet krasvast. Er bestaat maar 1 vloer die echt krasvast is en dat is PUUR! Concrete. Deze vloer bestaat uit microcement en is ijzersterk.

Het leggen van een gietvloer neemt in totaal een dag of 5 in beslag. De vloer moet daarna nog goed uitharden. Het hele proces neemt vaak ongeveer anderhalve week tot 12 dagen in beslag voor je de meubels weer terug kunt plaatsen. We raden je aan om viltjes onder je meubels te plaatsen voor het behoud van de vloer.

De gietvloer is na 3 dagen beloopbaar en na 7 dagen belastbaar.

Een gietvloer heeft een dikte van 6-8mm.

In de juiste samenstelling en met de juiste lak is dat zeker mogelijk. Wil je een krasvaste vloer? Dan raden wij PUUR! Concrete aan.

Nee, een gietvloer kan niet op de wanden gegoten worden. Enkel PUUR! Concrete kan op de wanden aangebracht worden.

Ja, een gietvloer is een zeer goede warmtegeleider. Het neemt de warmte over, waardoor je van heerlijk warme voeten kunt genieten. Doordat de vloer de warmte geleid, houdt het de warmte ook langer vast dan een PVC vloer.

Gietvloeren zijn in vrijwel iedere kleur te maken. Je kunt kiezen uit uit verschillende opties:

Plan een afspraak in onze showroom in Veenendaal of Amsterdam om verschillende mogelijkheden en kleuren te bekijken.

Veelgestelde vragen over Concrete vloeren

Ja, we kunnen Concrete ook op de schouw van een open haard aanbrengen. Het patroon zal in overleg aangebracht worden.

Dankzij de samenstelling van het materiaal is Concrete zeer geschikt voor de badkamer. Voor een waterdichte afsluiting en het effect van de wellness, kunnen ook de wanden geappliqueerd worden. We hanteren een minimum van 25m2 aan vloeren. Is jouw ruimte kleiner of twijfel je? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Het product bestaat uit eigenschappen waardoor een Concrete vloer stroef genoeg is voor in de badkamer.

De dikte van een Concrete vloer is 6-8mm.

Veelgestelde vragen over Topcement vloeren

De dikte van een Topcement vloer is 6-8mm.

Een Topcement vloer is minder geschikt voor in de badkamer.