Duurzame vloeren

Zoek je een milieuvriendelijke vloer? Onze collectie duurzame vloeren bestaat uit vloeren van gerecycled materiaal of natuurlijk materiaal. Hierbij heb je keuze uit PVC, een gietvloer of Concrete.

Duurzame vloeren

Onze vloeren zijn op zichzelf al duurzaam te noemen omdat ze een langere levensduur hebben. Toch kun je hier ook nog een stapje in verder gaan en kiezen voor een vloer die bestaat uit duurzamere of natuurlijke materialen, zonder in te leveren op de kwaliteit van de vloer. Uit welke mogelijkheden kun je kiezen? We leggen hieronder meer uit over: de duurzame gietvloer, de duurzame PVC vloeren, Concrete en andere opties.

Een duurzame gietvloer

De duurzame gietvloer doet niet onder aan de normale gietvloer qua uitstraling. Doordat het materiaal een andere samenstelling heeft dan de populaire PU gietvloer, zie je wel degelijk een verschil. De duurzame en milieuvriendelijke gietvloer bestaat namelijk uit gerecycled materiaal. Net als bij een gewone gietvloer, raden we je aan om een afspraak te plannen in onze showroom om de verschillende duurzame gietvloeren te bekijken. Alleen dan kun je het materiaal echt goed beoordelen.

PVC visgraat vloer in de woonkamer

Duurzame PVC vloeren

Ook een duurzame PVC vloer bestaat deels uit gerecycled materiaal. Zo komt het vaak voor dat ongeveer een kwart van de PVC vloer gemaakt is van gebruikt PVC en het overige gedeelte bestaat dan uit bijvoorbeeld rietsuiker en/of maïs. Het is dus een combinatie van biologische en herbruikbare materialen.

PUUR! Concrete

Het is onze sterkste vloer. Je kunt er met een schaar op krassen en nog zie je er niets van terug. Wat materiaal betreft bestaat Concrete uit natuurlijke en hoogwaardige materialen. Eenmaal op de vloer of op de wanden, maakt het de oppervlakte waterdicht. Niets komt er meer doorheen, dus ook geen vuil of vocht. Het beperkte onderhoud, de samenstelling van het materiaal en de levensduur van de vloer, maakt het een goede duurzame optie.

Concrete vloer (microcement) in de keuken

Zakelijke opties

Voor zakelijke projecten hebben we nog een aantal extra duurzame opties in ons assortiment. Denk bijvoorbeeld aan duurzame tapijttegels. Die worden geproduceerd van gerecycled materiaal. Een bijkomend voordeel van tapijttegels: mocht een tegel vervuild of versleten zijn, dan zijn de tegels eenvoudig te wisselen. Raadpleeg www.puurprojectvloeren.nl voor meer informatie over zakelijke vloeren.

Hoe zien de duurzame vloeren eruit?

Natuurlijk wil je de vloeren eerst kunnen zien. We nodigen je graag uit in onze showroom voor advies en inspiratie. De showroom is geopend op afspraak, maar je kunt jouw bezoek eenvoudig online inplannen.