De voordelen van een PVC vloer

PVC vloer met rechte strook in de woonkamer

Een PVC vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof en wordt afgewerkt met een beschermende toplaag. Hiermee is het een erg sterke vloer die geschikt is voor intensief gebruik. Deze luxe vloer kent een aantal voordelen, waardoor het vloer is die ook in jouw interieur past. Je leest de voordelen hier.

Een PVC vloer is betaalbaar

Dankzij de beschermende toplaag van PVC gaat een vloer erg lang mee. PVC zelf is niet de goedkoopste vloer die je kunt kiezen, maar juist door de lange levensloop van zo’n vloer is het een duurzame en betaalbare keuze. Hout, vinyl of tapijt zullen eerder slijtageplekken of andere gebreken krijgen.

Een PVC vloer is onderhoudsarm

Een PVC vloer is glad, dus er blijven geen etensresten of andere kruimels tussen je vloer zitten. Het is makkelijk te stofzuigen en te dweilen. Je kunt de vloer dus makkelijk schoonmaken en schoonhouden. Daarnaast hoef je de vloer niet, zoals bij een houten vloer vaak wel het geval is, te oliën of te lakken.

Een PVC vloer werkt geluiddempend

Zeker fijn wanneer je in een tussenwoning of een appartementencomplex woont: een PVC vloer werkt geluiddempend! De verschillende lagen van de vloer vangen de voetstappen op waardoor het vrijwel geruisloos wordt in huis.

Een PVC vloer is perfect te combineren met vloerverwarming

De PVC vloer geleidt warmte, dus de vloer is altijd op een aangename temperatuur. Op blote voeten door het huis lopen wordt geen straf meer. Je loopt er heerlijk comfortabel bij.

PVC is amper van echt te onderscheiden

Verbaasde gezichten gegarandeerd wanneer je vertelt dat jouw vloer toch echt een PVC vloer is. Het is bijna niet van echt hout te onderscheiden. Visgraat? Eikenhout? Een betonlook? Hongaarse punt? Met een PVC vloer kan het allemaal.

Een PVC vloer is waterbestendig

Een PVC vloer is niet gevoelig voor vocht en daarmee is het de perfecte vloer voor in de keuken of badkamer. Op die manier heb je toch een beton- of houtlook vloer zonder de zogenoemde lasten.

Wij leggen de PVC vloer

Het voordeel van onze service is dat het altijd inclusief legservice is. We nemen het egaliseren ook standaard in de offerte mee, want de ondergrond dient volledig glad te zijn. Anders ga je ieder korreltje of vuiltje voelen. PVC kan vaak ook over de oude vloer gelegd worden indien deze recht en glad is. Twijfel je? Stuur ons dan een foto van de huidige vloer via info@puurvloeren.nl. We denken graag met je mee.

De keuze tussen de verschillende PVC vloeren is zeer ruim

Niet alleen heb je keuze uit de verschillende soorten patronen, ook is vrijwel iedere vloer in meerdere kleuren te verkrijgen. Kom dus vooral inspiratie opdoen in onze showroom!