Onderhouden van gietvloeren

Gietvloeren zijn relatief eenvoudige vloeren om schoon te houden, maar bij het onderhouden van gietvloeren komt meer kijken dan alleen ‘stofzuigen’. Zoals gezegd is het schoonhouden van gietvloeren niet het enige belangrijke bij het onderhoud van alle typen gietvloeren. Houdt er rekening mee dat alle soorten gietvloeren een andere vorm van onderhoud nodig hebben. Zorg er voor dat je vooraf goed weet waar je aan moet denken bij het onderhouden van je gietvloer.

Basisregels voor het onderhouden van gietvloeren

Om een gietvloer schoon en netjes te houden zijn er wel een aantal ‘basisregels’ die je kunt naleven om ervoor te zorgen dat jouw gietvloer lang mee gaat en bovendien iedere dag de indruk geeft dat de gietvloer net is aangelegd. Om je op weg te helpen hebben we de belangrijkste adviezen voor het onderhouden van gietvloeren op een rijtje gezet:

  • Bij het plaatsen van meubels altijd gebruik maken van beschermende viltjes en verplaats de meubels zo min mogelijk
  • Gebruik bij het schoonmaken van de gietvloer een niet-chloorhoudend reinigingsmiddel met water
  • Wanneer je gaat stofzuigen hanteer je altijd een zachte borstel om krassen te voorkomen
  • Zorg er voor dat je gemorste vloeistoffen (drinken) altijd zo snel mogelijk schoonmaakt om permanente vlekken te voorkomen
  • Net als bij vloeistoffen is het bij strepen ook belangrijk om direct te handelen en de vloer schoon te maken.

Voer bovenstaande punten door en je bent een heel eind op weg om de gietvloer zo lang mogelijk goed te houden. Een gietvloer is onderhoudsvriendelijk maar verdient desondanks wel terugkerend onderhoud om je gietvloer intact te houden.

Groot onderhoud en reparatie

Naast de gebruikelijke onderhoudswerkzaamheden die je zelf kunt uitvoeren raden wij altijd aan om eens in de zoveel tijd een professioneel bedrijf in te huren. Denk aan de beschermende toplaag die veel te verduren heeft met intensief gebruik. Slijtage is onvermijdbaar en onderhoudswerkzaamheden door experts is dan een must.

Wil je meer informatie en/of advies over het onderhouden van jouw gietvloer? Twijfel niet en neem contact met ons op, wij helpen je graag zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw gietvloer en denken graag mee over het onderhoud. Wil je een groot onderhoud laten uitvoeren? Vraag vrijblijvend een offerte aan en wij helpen je graag!