Gietvloer keuken

keuken met pu

De gietvloer is een goede keuze als je op zoek bent naar een vloer voor in de keuken. Dat komt doordat een gietvloer sterk, naadloos, en onderhoudsvriendelijk is en de vloer heeft een vloeistofafstotend karakter. We leveren gietvloeren in vrijwel alle kleuren, dus je kunt jouw nieuwe vloer geheel naar wens samenstellen.

Keuken met Gietvloer

Met een gietvloer in je keuken creëert je sfeer in huis. Naast een strak design dat naadloos aansluit in het interieur, is een gietvloer ook heel praktisch en geniet je van een hygiënische vloer die veilig voor jou en de kinderen. De vloer is namelijk egaal en brokkelt niet af. Daarnaast is een gietvloer ook nog brandwerend.

twee kleurig pu

Soorten gietvloer voor in de keuken

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die geschikt zijn voor in de keuken. Een gietvloer wordt tegen de randen aan gegoten waardoor de vloer naadloos is. Vuil en vocht krijgen zo geen kans om tussen de randen te gaan zitten, waardoor het ook een heel hygiënische keuze is. De PU gietvloer is een erg populaire keuze omdat je kunt variëren in kleur(en) en extra effect toe kunt voegen met flakes. PUUR! Topcement is ook een goede keuze als keukenvloer. Het heeft een robuust karakter en staat ook bekend als ‘woonbeton’. PUUR! Concrete is de meest sterke keuze voor in de keuken. Het materiaal is ijzersterk en heeft een robuust karakter. Dankzij de smeertechniek van de vakman een unieke vloer. De vloer is krasvast en slijtvast, perfect voor een keuken waarin geleefd wordt. Hieronder leggen we meer uit over de diverse type vloeren.

pu twee kleurig keuken

PU gietvloer voor de keuken

Een PU gietvloer is heel geschikt als vloer voor in de keuken. Doordat deze vloer comfortabel en warm voelt komt pu steeds vaker voor in keukens. Ook is dit vloertype te combineren met vloerverwarming en beschikbaar in alle RAL- en NCS-kleuren. Bovendien leveren we naast uni kleur PU gietvloeren ook nog tweekleurige PU gietvloeren, waardoor de mogelijkheden echt oneindig zijn. Een tweekleurige PU gietvloer oogt speelser en levendiger.

Doordat de PU gietvloer elastisch, naadloos en slijtvast is, kun je jarenlang van dit vloertype genieten. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of zou je de kleuren graag eens willen zien? Plan online vrijblijvend jouw showroombezoek.

Topcement voor de keuken

Naast de PU gietvloer is Woonbeton vloer (Concrete of Beton Ciré) ook heel geschikt voor in de keuken. Het is makkelijk schoon te houden, hygiënisch en naadloos. De populairste woonbeton vloer van dit moment is PUUR! Concrete. Een woonbeton vloer wordt niet gegoten maar gesmeerd. Je kunt zelf aangeven hoe je het smeerpatroon (de ‘vegen’) wilt hebben.

PUUR! Concrete: een ijzersterke vloer

Wil je een vloer in de keuken die écht ijzersterk is? Dan is PUUR! Concrete de beste keuze. Het is gemaakt van hoogwaardig en natuurlijk materiaal. Ideaal voor intensief gebruik. Concrete wordt met de hand gesmeerd en geeft daarmee een robuuste en unieke uitstraling. De hand van de vakman bepaalt de structuur van het uiteindelijke resultaat. Het materiaal maakt de oppervlakte waterdicht. Het schoonmaken van de keuken is daarmee een fluitje van een cent. Dankzij de unieke samenstelling van het product gaat de vloer enorm lang mee. Het is een zeer duurzame keuze waar je gegarandeerd lang plezier van hebt.

Keuken of gietvloer eerst?

We horen deze vraag vaak voorbij komen. Eerst de keuken laten plaatsen of eerst de gietvloer in de keuken? In theorie maakt het niets uit omdat we een gietvloer tegen de randen aan gieten of smeren. Maar, voor het mooiste resultaat zouden we je aanraden om eerst de vloer te laten plaatsen. Op die manier zit de vloer ook mooi onder de keukenkastjes. Het maakt hierbij niet uit of het om een renovatie- of nieuwbouwwoning gaat.

Wat kost een gietvloer?

De prijs van een gietvloer hangt af van meerdere factoren. Denk aan: het soort gietvloer (PU gietvloer, Topcement, Concrete), het aantal vierkante meters van de ruimte, eventueel het egaliseren van uw ondervloer. Daarnaast werken we met staffelkortingen. Wil je een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen? Vraag een offerte aan en geef hierbij zo nauwkeurig mogelijk aan wat jouw wensen zijn. Dan sturen we je zo spoedig mogelijk een prijsindicatie toe. Je kunt onze verschillende gietvloeren ook eerst (op afspraak) in de showroom komen bekijken.