Meer voordelen van gietvloeren

Gietvloeren en vloercoatings hebben dus allerlei voordelen te bieden. Het is goed om deze allemaal op een rijtje te hebben. Ook al zijn een aantal al besproken. In de eerste plaats gaat het natuurlijk om het voordeel van de kwaliteit. Door dat de vloeren tegen een stootje kunnen zijn ze heel lang te gebruiken. Daarnaast zijn ze vloeistofdicht, ook wanneer het gaat om gevaarlijke vloeistoffen in bijvoorbeeld de chemie. Dit zijn allemaal praktische voordelen die benoemd zijn. Er zijn echter ook een aantal pluspunten aan de andere gegoten vloeren en coatings die de moeite waard zijn om te kennen. Dit kan de keuze positief beïnvloeden.

Geheel naar eigen zin

Het voordeel van de moderne vloeren die te gieten zijn, is dat ze naar de eigen hand te zetten zijn. Dit gaat vooral om het kleurgebruik en de uitstraling. Het is goed mogelijk om hier een hele persoonlijke tint aan te geven. Daardoor kan weliswaar de industriële look bewaard blijven, maar dan wel met een warmere uitstraling. Bijvoorbeeld door een zachte kleur te gebruiken. Het palet aan kleuren wordt steeds uitgebreider. Daardoor is er dus op dit vlak ook steeds meer mogelijk. Het is belangrijk om hier altijd aandacht voor te hebben bij het maken van de keuze.

Anders dan epoxy

Niet alle vloeren die gegoten worden zijn van dit type kunststof. Er zijn ook andere opties. Een bekende vorm is polyurethaan. Dit is de vloer die meer in woonkamers en dergelijke gegoten wordt, bijvoorbeeld voor de betonvloerlook. Dit komt onder andere doordat er meer uitstralingen die passen in moderne woningen mee te creëren zijn. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van leuke effecten aan de kleur, zoals glitters in de glans. Door die mogelijkheid zijn ze bovendien ook meer geschikt voor winkels. Dit is met epoxy wel wat minder goed mogelijk. Dit verschil is essentieel om te kennen bij het maken van een keuze voor een vloervorm.

Een keuze maken

Wanneer uiteindelijk bepaald moet worden welke vorm gekozen wordt, dan is het belangrijk om het volgende in het hoofd te houden. Het is vooral essentieel om het type gebruik en het soort ruimte voorop te stellen. Aan de hand daarvan is al snel te bepalen of het beter is om voor de ene harde kunststof, of juist voor de andere te gaan. Is het belangrijk dat er veel woongemak is, dan is polyurethaan een goede keuze. Is er meer praktisch gebruik nodig, dan is juist de keuze voor epoxy goed te verdedigen. Dit kan zelfs binnen dezelfde woning of hetzelfde pand.

Verschillende soorten gebruiken

Door de verschillende eigenschappen is het gebruik van verschillende soorten van de gietvloeren mogelijk binnen hetzelfde pand. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen de woonkamervloer en de garagevloer in een woning. Of denk aan het verschil tussen een kantoorruimte en een bedrijfshal in een bedrijfspand. Al deze verschillen kunnen dus ook leiden tot verschillen in het gebruikte materiaal voor de gegoten vloer. Aan de hand van de voorgenoemde eigenschappen en mogelijkheden is dit heel exact te bepalen. Maak er daarom optimaal gebruik van waar dit mogelijk is.

Werken met een professional

Als het besluit is om voor epoxyvloeren of andere gegoten vloeren te gaan, dan is het ook slim om direct het maximale eruit te halen. Ga dan bijvoorbeeld voor de samenwerking met een professional. Als een mooie kleur is gekozen en bepaald is wel materiaal het beste is, dan is het ook belangrijk dat de vloer op de best mogelijke manier gegoten wordt. Juist daarom is het slim om vanaf het eerste moment een expert de zaken in handen te laten nemen. Dit geeft veel rust en zekerheid. De vloer die dan uiteindelijk verschijnt, is dan voor altijd optimaal bruikbaar.