Gietvloer kleuren bij PUUR! Vloeren

gietvloer kleuren

In welke kleur wil jij je gietvloer?

We hebben onwijs veel mogelijkheden in gietvloer kleuren. De kleurkeuze heeft invloed op de gehele uitstraling van het interieur. De PU gietvloeren maken wij in één kleur of met twee verschillende kleuren. De laatstgenoemde gebruiken we veel om een gietvloer met betonlook te creëren. Wij adviseren je graag, zodat je uiteindelijk tot de beste keuze komt. De verschillende kleuren kun je uiteraard ook in het echt bekijken tijdens een bezoek aan onze showroom.

Uni kleur gietvloer

De uni gietvloer maken we in één kleur. Daarmee haal je een strakke gietvloer in huis in de kleur die het beste bij jouw woonwensen past. Je hebt hiermee keuze uit vrijwel alle RAL & NCS kleuren. De eenheid in kleur geeft de vloer een rustgevende uitstraling.

Gietvloer in 2 kleuren (betonlook)

Een tweekleurige gietvloer is een andere mogelijkheid waar je voor kunt kiezen bij een PU gietvloer. Doordat er 2 kleuren met elkaar gemengd worden, zijn er heel veel mogelijkheden en geeft het een betonlook effect. Bovendien zorgt het er ook voor dat vuil er minder snel op te zien is. Zandkleuren en grijstinten zijn ook bij een meerkleurige gietvloer erg populair. Wil je iets anders dan dat? Geen probleem, ook bij de meerkleurige gietvloer zijn er meerdere opties mogelijkheden.

PUUR! Topcement: een beton ciré vloer

Naast PU gietvloeren is er ook een mogelijkheid om voor Topcement (beton ciré) te kiezen. Beton ciré staat bekend om zijn warme uitstraling. Echter zijn de mogelijkheden in kleuren wel een stuk minder uitgebreid dan bij een gietvloer. Maar dit weerhoudt de meesten niet, want er zijn al veel mensen die hebben gekozen voor een beton ciré vloer. Beton ciré  is namelijk waterbestendig en past daarmee het uitstekend in de badkamer. Beton ciré wordt gemaakt in de basiskleuren; grijs, groen en zand. Je kunt deze kleuren perfect combineren, waardoor de mogelijkheden uiteindelijk eindeloos zijn.

De populairste kleur gietvloeren

De warme grijstinten zijn veruit de populairste gietvloer kleuren. Hierbij is grijs gemengd met een tikkeltje geel voor een warme uitstraling. Hierdoor krijgt de gietvloer een betonlook effect. Hier zijn een paar voordelen op een rijtje:

  • Tijdloze kleur
  • Goed te combineren
  • Handig, vuil is er minder snel op te zien

Een gietvloer gaat jarenlang mee, dus het is niet de bedoeling dat je er al na een jaar al op uitgekeken bent. Grijs is daarbij een perfect keuze. Het past bij bijna bij elke ander kleur, waardoor het goed te combineren is en het niet uitmaakt als er veranderingen komen in het interieur.

Effecten van de tinten gietvloeren

Bij het maken van je keuze is belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte en het interieur. Daarom is het van groot belang om uiteindelijk goed de verschillen van donkere en lichte tinten met elkaar te vergelijken. Alleen op deze manier kun je de beste keuze maken en de tint kiezen die uiteindelijk het beste bij jouw interieur past.

Wil je meer informatie of heb je vragen over een van onze vloeren? Neem contact op of plan een showroombezoek. We helpen je graag!

Een donkere tint

Een gietvloer met een donkere tint kan heel erg stijlvol zijn en staat vaak mooi bij een lichte muur. Zo zorg je voor een mooi contrast in je huis. Donkere tinten kunnen voor gezelligheid en sfeer zorgen. Hierbij is het wel belangrijk om goed rekening te houden met de ruimte om er voor te zorgen dat het interieur niet kleiner gaat lijken en te donker wordt.

Een lichte tint

Lichte gietvloeren zorgen voor een ontspannen omgeving en laten de ruimte groter lijken, hierdoor hebben mensen sneller de neiging om voor een lichte tint te kiezen. Het voordeel van een lichte vloer is dat je het eindeloos kunt combineren: met zowel donkere als lichte meubels. Daarnaast zorgt het voor een frisse look.

Meer mogelijkheden in gietvloer kleuren

Zoals vaker is benoemd, zijn er talloze kleuren beschikbaar. Bij het kiezen van een vloer spelen natuurlijk een aantal zaken mee, denk hierbij aan:

  • Schoonmaken
  • Smaak
  • Inrichting van het interieur
  • Belastbaarheid

Heb je toch een speciale kleur in gedachte, die je nog niet bij ons hebt gezien? Wij kunnen speciaal voor een kleur laten maken. Mocht je dit willen, neem contact met ons op om te bespreken welke mogelijkheden er zijn.

Flakes in gietvloeren

Naast de mogelijkheden van een uni kleur gietvloer en een gietvloer in 2 kleuren is er ook nog de mogelijkheid om voor een gietvloer te kiezen met flakes. Dat zijn gietvloeren waarbij kleurvlokken worden ingebracht ter decoratie in een (natte) gietvloer.

Dit zorgt ervoor dat de vloer net een andere look krijgt. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om verschillende soorten flakes in de gietvloer aan te laten brengen. Je ziet vuil  minder snel op de vloer, daarom kiezen veel bedrijven voor flakes!

Gietvloer kleuren RAL

Wij maken gietvloeren in alle RAL & NCS kleuren. Hierdoor is vanalles mogelijk. Bekijk onze uitgebreide kleurenkaart hieronder om zo te bekijken of de gewenste gietvloer kleuren er tussen zitten.

Kleuradvies gietvloer

De juiste kleur kiezen voor een gietvloer is lastig. Daarom adviseren wij iedereen om eerst onze showroom te bezoeken. We laten je graag de verschillende kleuren, materialen en mogelijkheden zien. Je vindt onze showroom in Veenendaal, gelegen aan de A12. Je kunt gratis voor de deur parkeren.

Kleurenwaaier voor gietvloeren en concrete vloeren