PU gietvloeren

Niet voor niets is de gietvloer enorm populair. Eindeloze mogelijkheden en het loopt heerlijk comfortabel. Gietvloeren geleiden de warmte dus een goede keuze in combinatie met vloerverwarming. Iets voor jou?

De PU gietvloer is een veelgebruikte gietvloer in woonhuizen. De gietvloer is gemaakt van polyurethaan en wordt met de hand gegoten. We kunnen de vloer daardoor naadloos gieten. Door de hoge kwaliteit en hun krachtige uitstraling is de PU gietvloer erg in trek. Het elastische karakter zorgt dat de vloer warmte goed kan geleiden. Een ideale combinatie met vloerverwarming. 

Een PU gietvloer lijkt enigszins op een epoxy gietvloer. Het verschil zit hem in de flexibiliteit. Door het flexibele karakter van een PU gietvloer zul je merken dat deze veel fijner is om op te lopen met blote voeten of sokken, terwijl een epoxy gietvloer weer harder en sterker is, waardoor deze veel gebruikt wordt in de industrie.

Verschillende opties en kleuren PU gietvloeren

Veel mensen gaan voor een gietvloer in een enkele kleur. Het voordeel van een uni gekleurde gietvloer is dat het een rustige uitstraling geeft. En wist je dat de gietvloer in vrijwel iedere RAL & NCS kleur te gieten is? Je kunt ook kiezen voor een meerkleurige PU gietvloer. Veel mensen kiezen uit zand- of grijstinten, zodat we qua uitstraling een betonlook kunnen realiseren. Maar er zijn nog meer opties om de PU Gietvloer levendiger te maken, namelijk:

Benieuwd hoe die opties eruit zien? Plan een showroombezoek om de diverse kleuren en mogelijkheden te bekijken.

Een PU gietvloer leggen

Het gieten van een gietvloer is een precies klusje. Allereerst dient de ondervloer geschikt te zijn. In sommige gevallen zullen we de ondervloer eerst moeten egaliseren, maar het kan ook zijn dat we over de huidige vloer heen kunnen gieten. Mocht je hier advies over willen, dan kun je het beste contact met ons opnemen.

Wat kost een PU gietvloer?

Is een PU gietvloer iets voor in jouw huis? De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. De prijs hangt onder andere af van het aantal vierkante meters en of de ondervloer nog geëgaliseerd moet worden of niet. Benieuwd naar de kosten? Vraag een vrijblijvende offerte aan. We nemen vervolgens contact met je op om de offerte te bespreken. In onze showroom kun je de diverse soorten vloersystemen en kleuren eerst komen bekijken.