Betonlook gietvloeren

Een stoere en industrieel ogende vloer, maar dan met de voordelen van een gietvloer. Is deze levendige en comfortabele vloer iets voor jou?

Een gietvloer is een enorm veelzijdige vloer. Een gietvloer is niet alleen te maken in iedere kleur, maar ook in meerdere kleuren (meerkleurige gietvloer). Laat dit uitvoeren in de grijstinten en je hebt een betonlook gietvloer met het beste van beide kanten: het levendige en stoere uiterlijk van een woonbeton vloer, met het elastische comfort van een gietvloer. De drukte van het patroon wordt altijd in overleg besproken. Hieronder zie je drie voorbeelden van meerkleurige gietvloeren met ieder een eigen uniek patroon.

Betonlook gietvloer in grijs

De voordelen van een betonlook gietvloer

  • Een elastische vloer
  • Naadloos gegoten
  • Makkelijk te onderhouden
  • Een levendige uitstraling
  • Voordeliger dan een woonbeton vloer
  • Een duurzame levensduur
  • Werkt geluiddempend

Is een betonlook gietvloer krasvast?

Een gietvloer is slijtvast, maar niet krasvast. Dat betekent dat je, bij normaal gebruik, een gietvloer jarenlang kunt hebben liggen zonder slijtplekken te zien. Het schuiven van meubels kan echter wel krassen veroorzaken. Daarom raden we altijd aan om beschermviltjes te gebruiken. Er is één woonbeton vloer die wel krasvast is: PUUR! Concrete. Concrete een soort krasvaste gietvloer waar je zelfs met een schaar op de vloer zou kunnen krassen zonder dat er schade zichtbaar is.

Verschil betonlook gietvloer en woonbeton vloer

Een betonlook gietvloer en een woonbeton vloer zijn twee verschillende vloeren. Een betonlook gietvloer bestaat uit polyurethaan. Dit zorgt voor elasticiteit en meer comfort. Een woonbeton vloer wordt veelal gemaakt uit cementgebonden materialen. Denk aan beton ciré of microcement. Deze producteigenschappen zorgen ervoor dat een gietvloer bijvoorbeeld strakker oogt, terwijl een woonbeton Topcement of Concrete vloer weer robuuster zijn.

Zowel betonlook gietvloeren als woonbeton gaan perfect samen met vloerverwarming. Welke vloer het beste bij jou past is afhankelijk van jouw woonsituatie, woonwensen en hoe intensief de vloer gebruikt gaat worden. Zowel woonbeton als betonlook gietvloeren zijn vloeren die je eerst moet ervaren. We raden je aan om langs te komen in onze showroom, zodat we de beste vloer bij jouw situatie kunnen adviseren.