Vloeren: gietvloeren en epoxyvloeren

Mooie vloeren zijn er in allerlei vormen. Tegenwoordig zijn vooral gietvloeren en epoxyvloeren erg populair. Vooral waar het gaat om de toepassingen in bedrijven en winkels. Al is de keuze voor deze vloeren ook voor woningen meer en meer gebruikelijk aan het worden. Dit komt natuurlijk niet in de laatste plaats doordat ze gemakkelijk in gebruik zijn. Ook zijn ze goed te passen in allerlei soorten interieurvormen. Omdat de mogelijkheden zo groot zijn, is het heel aantrekkelijk om eens te bekijken wat deze vloeren allemaal precies te bieden hebben. Aan de hand daarvan is de juiste keuze te maken.

De vele verschillende soorten

In de eerste plaats is het interessant om eens te kijken naar de vele verschillende mogelijkheden. Daar zijn er veel van als het om dit soort vloeren gaat. Gietvloeren zijn van verschillend materiaal. Het gaat dan lang niet alleen om epoxy. Het is daarom dus ook zaak om te kijken naar de vorm van gebruik van de vloer. Een gegoten vloer die bijvoorbeeld in een winkel komt, moet aan andere eisen voldoen dan een vloer die in een woonkamer komt. Met die kennis in het hoofd is het beter mogelijk om de juiste keuze te maken. Kennis van de verschillende eigenschappen helpt hier ook goed bij.

De uitstraling van de vloer

Wanneer het bijvoorbeeld gaat om een gietvloer voor in een winkel of in een woonkamer, dan moet die natuurlijk wel een fijn gevoel geven. Niet alleen de vorm van gebruik is dan belangrijk. Ook de uitstraling van de vloer is van groot belang. Denk bijvoorbeeld aan de populaire betonvloerlook of de grindvloerlook. Dit zijn vormen die veel gekozen worden.

Wilt u de vloeren eens komen bekijken? Plan online uw afspraak in voor een showroombezoek. We laten u de verschillende soorten gietvloeren graag zien.