Goede warmtegeleiders

Alles over vloerverwarming en onze vloeren

De meeste nieuwbouwhuizen worden inmiddels niet meer zonder opgeleverd: de vloerverwarming is steeds meer de standaard in Nederlandse woningen.

Vloerverwarming is in de basis ideaal. Je hebt geen radiatoren meer in het zicht, de ruimte wordt geleidelijk verwarmd en je loopt heerlijk comfortabel op blote voeten of sokken. Overweeg je een gietvloer of een Concrete vloer in jouw woning samen met vloerverwarming? Dan is dat een uitstekende keuze! Onze vloeren gaan ideaal samen met vloerverwarming. Het zijn goede warmtegeleiders en ze houden de warmte lang vast. Wel moet je met één ding rekening houden: het opstookprotocol.

Gietvloeren en vloerverwarming

Gietvloeren zijn gemaakt van thermisch geleidende materialen, in ons geval polyurethaan. We gieten de vloer in meerdere lagen, maar uiteindelijk is de vloer slechts enkele milimeters dik. Het elastische karakter van de vloer pakt de warmte snel op, verspreid deze en houdt het langer vast.

Doordat gietvloeren naadloos en tegen de wanden aan gegoten worden, voorkom je warmteverlies dat kan optreden bij naden of voegen. Dit draagt weer bij aan een optimale warmteverdeling. Het maakt hierbij niet uit of je een gietvloer in één kleur, een meerkleurige gietvloer of een gietvloer met zand kiest.

Concrete en vloerverwarming

De meeste vloeren die met woonbeton worden vergeleken, kunnen niet over vloerverwarming heen gerealiseerd worden. Dit doordat het materiaal dan zou kunnen barsten. Het microcement van Concrete werkt anders: Concrete bestaat dan wel niet uit polyurethaan of epoxy, maar het microcement materiaal heeft wel dezelfde soort eigenschappen als een gietvloer. De warmte verspreid zich geleidelijk en zodra de vloer deze warmte heeft overgenomen, profiteer je van een constante aangename temperatuur in huis.

Het belang van het opstookprotocol

Neem je bij ons een vloer af in combinatie met vloerverwarming? Wij sturen altijd een optookprotocol mee met de opdrachtbevestiging. Het is namelijk belangrijk dat de vloer op ene gecontroleerde manier aan de warmte gaat wennen.

In het opstookprotocol staat onder andere beschreven dat de vloer gefaseerd opgewarmd moet worden. Dat wil zeggen: vaak beginnen we met het opstarten met een lage temperatuur, waarbij die dagelijks met een aantal graden verhoogd moet worden.

Waarom is het volgen van het opstookprotocol belangrijk? Zowel de vloer als de vloerverwarming moeten wennen aan de temperatuur. Door de gecontroleerde manier van opwarmen en afkoelen, kunnen beide constructies zich langzaam aanpassen aan de uitzetting en inkrimping.

Een aangename warmte in huis

Ga jij voor deze perfecte combinatie?

We helpen je graag! Plan een showroombezoek of vraag eerst een offerte aan voor een schatting.