Welke vloer bij vloerverwarming?
Vloerverwarming is ideaal. Je hebt geen radiatoren meer in het zicht, de ruimte wordt geleidelijk verwarmd en je loopt heerlijk comfortabel op blote voeten of sokken. Ondanks deze voordelen, zit er toch een klein nadeel aan vloerverwarming: niet iedere vloer is geschikt voor deze manier van verwarmen. Het goede nieuws is dat al onze vloeren wél met vloerverwarming kunnen.
Gietvloeren en vloerverwarming
Gietvloeren zijn goede warmtegeleiders. Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen, maar is uiteindelijk slechts een aantal millimeters dik, waardoor het elastische karakter van de vloer de warmte van vloerverwarming snel oppakt en verspreid. Een gietvloer houdt de warmte van vloerverwarming ook langer vast dan bijvoorbeeld een PVC vloer.

Leefbeton vloeren en vloerverwarming
In tegenstelling tot een echt betonnen vloer, gaat een leefbeton of een woonbeton vloer heel goed samen met vloerverwarming. Het cementgebonden materiaal zorgt voor een goede warmtegeleiding waardoor een woonbeton vloer, net als een gietvloer, comfortabel aanvoelt.

PVC vloeren en vloerverwarming
Een PVC vloer en vloerverwarming gaan hand in hand. Doordat wij werken met egale ondervloeren en het PVC op de vloer verlijmen, is er geen speciale ondervloer nodig. Een PVC vloer neemt de warmte van de vloerverwarming snel op, dus je hebt direct effect. Houdt er wel rekening mee dat dit type vloer zijn warmte ook sneller afgeeft dan bijvoorbeeld een gietvloer.

Opstookprotocol vloerverwarming bij nieuwe vloeren
Voor alle vloeren geldt dat we een opstookprotocol hanteren. Deze krijg je bij een opdrachtbevestiging altijd meegestuurd. Het is belangrijk deze goed door te lezen omdat de vloer ook altijd moet wennen aan de warmte. In één keer een te hoge temperatuur kan voor problemen zorgen.
Benieuwd naar de kosten voor jouw vloer in combinatie met vloerverwarming? Vraag een vrijblijvende offerte aan.