Betonvloeren zijn erg robuust en kunnen wel tegen een stootje. Een betonvloer zal niet snel beschadigen, wat een groot voordeel is. Toch kan de toplaag slijten en is raden wij aan om deze regelmatig te onderhouden. Wat je precies kunt doen en wat je daarvoor nodig hebt lees je in dit artikel.

Het wekelijks (of zelfs dagelijks) reinigen van een gepolierde beton vloer kan je doen met water en een PH-neutrale zeep. Dit is vaak natuurlijk zeep. Andere schoonmaakmiddelen raden wij ten strengste af. Deze kunnen namelijk zorgen voor kleurschakeringen, wat je natuurlijk niet wilt hebben.

Ook mag je geen schuurspons of schoonmaakmiddel met schurende componenten gebruiken. Deze kunnen ook de toplaag beschadigen. Wij adviseren om altijd advies te vragen van de desbetreffende winkel. Lees ook altijd goed de productbeschrijving. Er zijn talloze betonvloer schoonmaakmiddelen te vinden die een beschermende werking hebben. Deze moet je ook écht gebruiken als je zuinig bent op je vloer.

Doffe plekken

Heb je geknoeid met een zuur product en is er een doffe plek ontstaan in de betonvloer? Probeer deze dan weg te poetsen met een natuurlijke zeep. Als je goed gepoetst hebt adviseren wij om hem in te smeren met bijenwas. In de meeste gevallen is de doffe vlek verdwenen, is dit niet het geval? Neem contact op met de fabrikant waarbij je de betonvloer hebt gekocht. Ga niet zelf aan de gang met allerlei schoonmaakmiddelen die schadelijk voor de vloer kunnen zijn.

Kalksluier voorkomen op betonvloer

Klaar met het schoonmaken van de betonvloer? Maak het goed droog. Het gebruikte leidingwater bevat namelijk kalk, dit kan gaan afzetten op de vloer. Als je regelmatig niet de vloer goed droogt na het schoonmaken zal er een kalklaag, ook wel kalksluier genoemd, op de vloer komen. Deze laag is enorm lastig te verwijderen, wij adviseren altijd om contact op te nemen met de fabrikant als er een kalklaagje ontstaan is.