Keukenvloeren

De keuken is een veelgebruikte plek binnen een huis. De vloer moet stevig zijn en tegen kruimels, etensresten en vocht kunnen. Welke keukenvloeren passen daar goed bij? Bekijk hier de beste opties voor jouw woonwensen.

Ben je aan het oriënteren naar een nieuwe keukenvloer? De keuze voor de juiste vloer is afhankelijk van de wensen die je hebt. Moet de vloer makkelijk schoon te maken zijn? Wordt de vloer intensief gebruikt? Wil je een bepaalde sfeer in jouw (woon)keuken creëren? Het zijn allerlei factoren die van invloed zijn op jouw uiteindelijke keuze.

Een PVC vloer, een gietvloer of woonbeton in de keuken?

Zowel een PVC vloer, een gietvloer als een woonbeton vloer zijn uitstekende keuzes voor in jouw keuken. Sterker nog: je kunt ze combineren! Beide vloeren hebben ieder zo hun unieke eigenschappen, maar ook veel overeenkomsten. Ze zijn beiden makkelijk schoon te maken, goed in combinatie met vloerverwarming en ze hebben een lange levensduur. Het verschil zit hem met name in de uitstraling en de sterkte van de vloer.

Een PVC vloer in de keuken

PVC is een enorm veelzijdig product. Het materiaal is vloeistofafstotend en daarmee makkelijk schoon te maken. De houtlook PVC vloeren zijn bijna niet van echt hout te onderscheiden. Daarmee heb je de warme uitstraling van een houten vloer, maar met de voordelen van een PVC vloer. Je hoeft ook niet in te leveren in keuzemogelijkheden: visgraat, Hongaarse punt, rechte plank en eiken kunnen allemaal gerealiseerd worden. Een PVC vloer is ook in betonlook te verkrijgen. Een PVC betonlook vloer is veel betaalbaarder dan een echt (woon)betonnen vloer.

Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer in optimale staat te houden. Tussendoor geknoeid? Haal de vlekken weg met een doekje. Dure schoonmaakmiddelen zijn niet nodig.

PVC hongaarse punt keukenvloer
pu twee kleurig keuken

Een gietvloer in de keuken

Een gietvloer is een sterke vloer. We hebben diverse opties die we in jouw keuken kunnen leggen, namelijk: de PU gietvloer, PUUR! Topcement en PUUR! Concrete. Ieder type vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Alle drie de vloeren zijn onderhoudsarm, hebben een sterk karakter en kunnen gelegd worden in combinatie met vloerverwarming. De uitstraling, het materiaal en de sterkte maken het verschil. Ongeacht de keuze, je haalt met een gietvloer een vloer in huis waar je jarenlang plezier van hebt. De vloer maakt de oppervlakte waterdicht waardoor het ook nog eens een zeer hygiënische is.

Meer over gietvloeren in de keuken >

Een woonbeton vloer in de keuken: Concrete

Een vloer in de keuken moet sterk zijn. Een keuken wordt dagelijks gebruikt en je wilt geen krassen op de vloer wanneer je onverhoopt een mes of kopje laat vallen. Concrete is daarin de sterkste keuze. Het product bestaat uit heel erg fijn beton (microcement), wat zorgt voor een unieke uitstraling.

Het product valt onder de noemer woonbeton en geeft de vloer een uniek patroon mee. Welk patroon dat is, is afhankelijk van de hand van de applicateur. Naast dat het product sterk is, maakt het de oppervlakte waterafstotend. We smeren het product tegen de randen aan, dus vuil en andere resten krijgt geen kans.

Benieuwd naar Concrete? Vraag een offerte aan of plan een showroombezoek.

Concrete vloer (microcement) in de keuken

Wat kost een keukenvloer?

De prijs van zowel een gietvloer als een PVC vloer hangt af van meerdere factoren. Denk aan: de soort vloer, het aantal vierkante meters van de ruimte en eventueel het egaliseren van de ondervloer. Daarnaast werken we met staffelkortingen. Wil je een vrijblijvende prijsindicatie ontvangen? Vraag een offerte aan en geef hierbij zo nauwkeurig mogelijk aan wat je wensen aan. Dan sturen we je zo spoedig mogelijk een prijsindicatie toe. Je kunt onze verschillende keukenvloeren ook eerst in (op afspraak) de showroom komen bekijken.